Diabetes

De behandeling van diabetes berust op verschillende parameters: gezonde voeding, lichaamsbeweging, educatie en eventueel medicatie zoals orale antidiabetica en/of insuline.

Bij de diagnose van diabetes stelt men vaak de vraag: “Wat kan ik nog eten?” en “Zijn er voedingsmiddelen die verboden zijn?”.

Niets is minder waar, de voeding bij diabetes bestaat uit gezonde voeding met als doel het suikergehalte in het bloed te normaliseren.

De aandachtspunten van een gezonde voeding bij diabetes is een goede spreiding van de koolhydraatbronnen zoals van de zetmeelrijke voedingsmiddelen (brood, aardappelen, rijst, pasta,….), fruit, zuivelproducten (melk, yoghurt, plattekaas,…) en zoetigheden zoals zoet broodbeleg, koekjes, gebak,…. .

Tijdens de consultatie kunnen ook de volgende onderwerpen aan bod komen

  • zin en onzin van light producten en diabetesproducten
  • glycemische index
  • kunstmatige zoetstoffen
  • wat met zoete voedingsmiddelen zoals koekjes, gebak,… ?
  • waarom zijn groenten belangrijk?
  • ….

Ik hoor graag van u