Gezond op reis

Vakantieplannen ?

Weet je niet wat te doen om toch gezond te blijven eten? Dan kunnen onderstaande tips je zeker op weg helpen.

Wil je toch nog meer informatie, dan kan je steeds een afspraak maken en dan kunnen we stap voor stap de eetgewoonten en eetcultuur van dat desbetreffende land bekijken en bijkomende tips geven.

Tip 1

Bereid je goed voor. Zoek leuke adressen of winkels waar je je inkopen kunt doen.

Rijd je met je wagen naar je vakantiebestemming, zorg dat je goed gevuld het tankstations bezoekt. Wanneer je honger hebt, staan de verleidingen je daar zeker op te wachten.

Tip 2

Durf op restaurant naar een extra portie groenten te vragen. Op deze manier vermijd je dat je naar een zoet dessert verlangt.

Tip 3

Drink voldoende water (plat of bruis). We denken nog te dikwijls dat we honger hebben, maar in feite snakken wij naar voldoende water.

Tip 4

Wees zuinig met alcohol en vermijd cocktails. Deze dranken zijn regelrechte caloriebommen. Geef de voorkeur eventueel aan een glaasje cava, prosecco of champagne.

Tip 5

Hotels maken veel gebruik van buffetten. Geniet maar doe het met mate en geef vooral de voorkeur aan de vele groenten gerechten.

 

Casa Cormar

Vanaf dit seizoen biedt Casa Cormar (B&B), uitgebaat door landgenoten in Le Marche (Italië), een aangepast ontbijt en indien gewenst ook een avondmaal voor iedereen die omwille van specifieke redenen let op zijn of haar voeding en gezondheid.

Dit kan eenvoudig aangevraagd worden bij de reservatie (uw vraag of opmerkingen) zonder meerkost.

U kunt bij Casa Cormar terecht voor een aangepaste voeding bij diabetes, glutenintolerantie, lactose-intolerantie, fructose-intolerantie, cholesterolarme voeding, aangepaste voeding voor iedereen die op zijn of haar gewicht let, enz…. of gewoon voor zij die lekker en gezond willen eten.

De mogelijkheden zijn ruim en desgewenst kan met de lokale restaurants ook afspraken gemaakt worden.

Op reis gaan en genieten van de gastronomie ook als u op uw voeding moet letten is dus mogelijk.

Ik hoor graag van u