voedselallergieën

Voedselallergieën

Bij een voedselallergie reageert u overgevoelig na het eten van een bepaald voedingsmiddel of voedingsstof. U krijgt dan een allergische reactie.

Een allergie is een reactie op een lichaamsvreemde stof (= allergeen) met tussenkomst van het immuunsysteem.

Het allergeen hoeft op zich helemaal niet schadelijk te zijn.

Bij een allergische reactie komt histamine vrij. Dit zorgt ervoor dat u last krijgt van o.a. roodheid, overmatige slijmproductie en/of zwellingen. Daarna volgt een ontstekingsreactie die een paar dagen kan aanhouden.

Extra uitleg

Waar kan men allergisch voor zijn

  • melk en zuivel
  • eieren
  • pinda’s
  • noten
  • vis
  • schaal- en schelpdieren
  • soja
  • tarwe

Veel voorkomende symptomen

  • jeuk in de mond
  • huidklachten: roodheid, ….
  • ademhalingsproblemen: dikke keel, …
  • opgezwollen ogen
  • spijsverteringsproblemen

Behandeling

U kunt uzelf of uw kind laten testen op allergieën.

Dit kan door middel van een eliminatiedieet, huidtesten (via arts), bloedonderzoek (via arts)

Voor advies en begeleiding bij een voedselallergie kunt u steeds tot mij richten.

Ik hoor graag van u