

Voedselallergieën
Bij een voedselallergie reageert u overgevoelig na het eten van een bepaald voedingsmiddel of voedingsstof. U krijgt dan een allergische reactie.
Een allergie is een reactie op een lichaamsvreemde stof (= allergeen) met tussenkomst van het immuunsysteem.
Het allergeen hoeft op zich helemaal niet schadelijk te zijn.
Bij een allergische reactie komt histamine vrij. Dit zorgt ervoor dat u last krijgt van o.a. roodheid, overmatige slijmproductie en/of zwellingen. Daarna volgt een ontstekingsreactie die een paar dagen kan aanhouden.
Extra uitleg
Waar kan men allergisch voor zijn
- melk en zuivel
- eieren
- pinda’s
- noten
- vis
- schaal- en schelpdieren
- soja
- tarwe
- …
Veel voorkomende symptomen
- jeuk in de mond
- huidklachten: roodheid, ….
- ademhalingsproblemen: dikke keel, …
- opgezwollen ogen
- spijsverteringsproblemen
- …
Behandeling
U kunt uzelf of uw kind laten testen op allergieën.
Dit kan door middel van een eliminatiedieet, huidtesten (via arts), bloedonderzoek (via arts)
Voor advies en begeleiding bij een voedselallergie kunt u steeds tot mij richten.